Voor nog meer vragen, altijd bereikbaar.
7 dagen op 7
op 0473 60 22 60
Bezoekuren
ma tot vrij van 15.30 u. tot 18.30 u. zat van 15.30 u. tot 18 u.
Gesloten op zon- en feestdagen
Wanneer u zelf een overlijden vaststelt, is het belangrijk om eerst en vooral de huisarts van de overledene te contacteren. De arts stelt ter plaatse een akte van overlijden op, welke nodig is om aangifte van overlijden te doen bij de stad of gemeente. Vervolgens contacteert u het best de vrienden en de familie, want in deze periode is het belangrijk om omringd te worden met mensen die hetzelfde leed delen. Daarna kijkt u na of er al dan niet een uitvaartverzekering is. Dit is belangrijk voor de financiële, praktische en administratieve bijstand die bij een overlijden komt kijken.
Naast de uitvaartverzekering, is het ook belangrijk om het testament of de wilsbeschikking te raadplegen indien er bepaalde uitvaartwensen in vermeld staan. Vervolgens kunt u ons contacteren voor de verdere regelingen, maar vooral voor het bijstaan in uw verlies. Wij bezorgen u ook een akte van overlijden die overgemaakt wordt aan de dienst bevolking.
U blijft het best uzelf, zeker omdat wij kiezen voor een persoonlijke en betrokken aanpak. Denk op voorhand na over wat u belangrijk vindt en welke aspecten u zeker terug wilt zien tijdens de plechtigheid.
U mag gerust met andere familieleden langskomen zodat ook zij u kunnen bijstaan bij de laatste wensen van uw dierbare overledene.
Na de aangifte bij het gemeentebestuur, worden er automatisch verschillende instellingen (mutualiteit, pensioendiensten, …) op de hoogte gebracht. Zelf dient u de volgende personen en instellingen persoonlijk op de hoogte te brengen:
U dient de banken te verwittigen waar de overledene cliënt was. U kunt dit te weten komen door eerst en vooral te zoeken in de papieren van de overledene. Indien er uittreksels aanwezig zijn van een bepaalde bank, weet u dat de overledene een rekening had bij die bank.
Indien u geen uittreksels terugvindt, kunt u ook beroep doen op de Belgische Vereniging der Banken. Deze dienstverlening kan u alle namen van banken bezorgen waarbij de overledene cliënt was. Deze dienstverlening rekent echter wel een kost aan van €125. Om de gegevens te verkrijgen, moet u een schriftelijke aanvraag indienen. In deze aanvraag vermeldt u:
De aanvraag moet opgestuurd worden naar: Departement Fiscaliteit, Boekhoudnormen en Prudentiële regels van de BVB, de heer Daniel Mareels, Aarlenstraat 82 1040 Brussel.
7 dagen op 7
op 0473 60 22 60
Bezoekuren
ma tot vrij van 15.30 u. tot 18.30 u. zat van 15.30 u. tot 18 u.
Gesloten op zon- en feestdagen